Καύσιμα: Την 4η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη διαθέτει η Ελλάδα (video)

Την 4η ακριβότερη μέση τιμή βενζίνης στην Ευρώπη και την 8η στον κόσμο διαθέτει η Ελλάδα. Η αύξηση στην τιμή της βενζίνης συμπαρασύρει και άλλες αυξήσεις, όπως στις τιμές των οπωροκηπευτικών, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου

Η τιμή της βενζίνης τραβάει την ανηφόρα από τον Ιανουάριο του 2021. Το επόμενο διάστημα οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών εκτίμησε ο κ. Ασμάτογλου.

Έχουν ήδη μειωθεί αισθητά οι πωλήσεις στα πρατήρια, φοβάμαι πως αν μπούμε σε μια ύφεση αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά για τα ταμεία του κράτους, είπε. Ταυτόχρονα η ύφεση θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τόνισε.

  • Σχετικά με το πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης ο κ. Ασμάτογλου εκτίμησε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει το δίευρω, αλλά στη νησιωτική Ελλάδα και στις απομακρυσμένες περιοχές θα ξεπεράσει κατά πολύ τα δύο ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος