Καύσιμα: Γιατί όταν η τιμή του πετρελαίου διεθνώς πέφτει δεν μειώνονται και οι τιμές στα πρατήρια (video)

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς μπορεί να μειώνονται, αλλά εάν δεν περάσει η μείωση αυτή και στα τιμολόγια αγοράς των βενζινοπωλών, δεν θα είναι φθηνότερη η βενζίνη στα πρατήρια, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζιάγκα.

  • Την ερώτηση «γιατί όταν ακριβαίνει το βαρέλι διεθνώς, η αυξημένη τιμή περνάει αμέσως στον καταναλωτή κι όταν η τιμή του βαρελιού διεθνώς μειώνεται η τιμή στα πρατήρια παραμένει υψηλή» να την απευθύνετε στα διυλιστήρια, κι όχι σε εμένα, κι εγώ την ίδια απορία έχω, είπε η κ. Ζιάγκα. Εκεί να κάνετε ρεπορτάζ και να απευθύνετε ερωτήσεις.
  • Τις ίδιες ερωτήσεις απευθύνω κι εγώ στην κυβέρνηση, είπε. Οι εταιρίες πάνε κι εκτελωνίζουν το καύσιμο ξέροντας ότι θα ανέβει η τιμή, για να επωφεληθούν την διαφορά.

Όσοι πρατηριούχοι είναι παραβάτες του νόμου, να τιμωρηθούν, οι υπόλοιποι τηρούμε το πλαφόν με ευλάβεια, είπε. Αυτοί που παραβατούν πουλάνε κάτω από τις τιμές διυλιστηρίου και η κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει τι κρύβεται εκεί, γιατί μπορούν και το κάνουν αυτό.

  • Όπου υπάρχει δόλος πρέπει να τιμωρείται. Έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό εμείς οι σωστοί βενζινάδες και κλέβουν και το κράτος στον φόρο και στο ΦΠΑ, είπε.

Οι διαφορές στις τιμές ανά πρατήριο οφείλονται στην διαφορετική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι εταιρίες διανομής, είπε.

Δεν νομίζω να πέσουν άμεσα οι τιμές. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έρθει μια ισορροπία στα διυλιστήρια για να φαίνεται αμέσως η διακύμανση της τιμής στα πρατήρια.

  • Ο βενζινάς είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, είναι ο φοροεισπράκτορας των εταιρειών.
  • Οι αρχές έχουν την ευθύνη να συλλάβουν όλους αυτούς που παρανομούν. Να μπουν στο Παρατηρητήριο Τιμών και να ελέγχουν τις τιμές, εάν είναι ίδιες στο Παρατηρητήριο και ίδιες στο πρατήριο, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος