Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε

Ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, παραδέχτηκε ότι «η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στο επίπεδο ανάπτυξης και απασχόλησης που θα έπρεπε».

Όπως ανέφερε, όλοι οι θεσμοί πρέπει, ρεαλιστικά, να αναγνωρίσουν ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει πετύχει στα δύο παραπάνω μέτωπα, αλλά και σε μία σειρά οικονομικών δεικτών. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ΔΝΤ επιδιώκει να διαμορφώσει στο νέο πρόγραμμα εκείνες τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, σε αντίθεση με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο και Λετονία, οφείλεται σε πολλαπλές και πολύπλοκες αιτίες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να τις προσδιορίσει.

Πάντως, επανέλαβε την πρόθεση του Ταμείου να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα, υπό την προυπόθεση ότι αυτό θα είναι αποτελεσματικό. Προϋποθέσεις γι’ αυτό αποτελούν, τόσο η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους (γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να εξειδικευθούν τα μέτρα των Ευρωπαίων προκειμένου να αποτιμηθεί η επίπτωσή τους στη βιωσιμότητα), όσο και η συνεπής εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ειδικά, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι στόχος της δεύτερης αξιολόγησης είναι να προχωρήσουν εκείνες οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η ελληνική αγορά εργασίας με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές». Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, «περί απομόνωσης του ΔΝΤ στην επικείμενη αξιολόγηση».

Αναφορικά με το θέμα του Brexit, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι οι σχετικές συζητήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα-ΕΡΤ1-ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Κατρούγκαλος: Θα απομονωθεί το ΔΝΤ – Στους Ιταλούς περνά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος