Κατάργηση προσωπικής διαφοράς το 2019 θέτει το ΔΝΤ

Θέμα κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις το 2019, θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, ενώ διεμήνυσε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση.

Η κατάργηση της προσωπική διαφοράς είναι θέμα το οποίο μπήκε στο τραπέζι πριν από λίγες ημέρες από το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφάλισης στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων των 4,2 δισ. ευρώ. «Δεν το θέτουν για τώρα αλλά για το 2019», επεσήμανε  στον ΣΚΑΙ, ο Τάσος Πετρόπουλος και συμπλήρωσε πως «είναι κάτι που είναι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται να συζητήσει τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον, καθώς θεωρεί ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης».

Τι είναι η προσωπική διαφορά

Είναι η απόκλιση που ενδεχομένως θα προκύψει με τον επαναυπολογισμό παλαιών συντάξεων. 2,6 εκατομμύρια συντάξεις θα πρέπει να επαναυπολογιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 με βάση τις νέες διατάξεις που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό. Εκτιμάται ότι πιο μεγάλες διαφορές θα προκύψουν για συντάξεις Δημοσίου και του πρώην ΤΕΒΕ και ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι όποιες αποκλίσεις διασφαλίζονται, δεν περικόπτονται δηλαδή και διατηρούνται ως προσωπική διαφορά για τουλάχιστον μία τριετία.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος