«Καλάθι του νοικοκυριού»: Την ερχόμενη εβδομάδα οριστικοποίηση της λίστας – Τηλεδιάσκεψη με τους Βιομηχάνους Τροφίμων

Array

Κάθε 15 ημέρες θα εμπλουτίζεται το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε δύο εβδομάδες. Η λίστα με τα βασικά είδη διατροφής και καθαρισμού εστάλη χθες στα σούπερ μάρκετ και αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Το κάθε σούπερ μάρκετ ξεχωριστά θα καταρτίσει το δικό του καλάθι που θα περιέχει συγκεκριμένους κωδικούς προϊόντων. Για το θέμα είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σ. Αναγνωστόπουλος με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για το «Καλάθι του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, από τον ΣΕΒΤ μετείχαν ο πρόεδρος Γ. Γιώτης, οι αντιπρόεδροι Γ. Αντωνιάδης και Ευ. Λοϊζος, ο Γενικός Γραμματέας Μ. Καραμολέγκος, τα μέλη του ΔΣ, Αγγ. Οικονόμου, Μ. Αναργύρου Νίκολιτς και Αλ. Κίκιζας και η Γενική Διευθύντρια Β. Παπαδημητρίου. Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζήτησε από την βιομηχανία τροφίμων να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού» με εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε να «χτίσουμε» ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό.

Ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργείου, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να εργαστεί εποικοδομητικά με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ ώστε το «καλάθι του νοικοκυριού» να έχει επιτυχία και να βοηθήσει σημαντικά στη διαβίωση του ελληνικού νοικοκυριού μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανής δύσκολες συνθήκες.

Η κυβέρνηση ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή».

Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά έτσι ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η τήρηση των κανόνων περί του ανταγωνισμού.

Σχετική είδηση: «Καλάθι του νοικοκυριού»: Άρχισαν οι προσπάθειες των σουπερμάρκετ για την διαμόρφωσή του

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος