ΙΣΑ: Επιτάχυνση εκκαθάρισης και αποπληρωμής οφειλών των παλαιών Ασφαλιστικών Ταμείων

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών της Αθήνας έχει εκκαθαριστεί και αποπληρωθεί

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (Ι.Σ.Α.) «ο Ι.Σ.Α. είναι ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του Ε.Φ.Κ.Α. για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης και αποπληρωμής οφειλών των παλαιών Ασφαλιστικών Ταμείων (οφειλές που δημιουργήθηκαν προ της ένταξης τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον Ε.Φ.Κ.Α.).

Με εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη και ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας προχώρησε στην πρόσληψη υπαλλήλων, αναλογιζόμενος τις ανάγκες των ιατρών μελών του προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους ιατρούς για μια δεκαετία.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο αριθμός των υπαλλήλων που είχε προσλάβει ο Ι.Σ.Α. για αυτές τις διαδικασίες ανερχόταν σε δεκατρείς, με οικονομική επιβάρυνση αποκλειστικά το ταμείο του Συλλόγου. Ένας αριθμός από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, από κάποια περίοδο και μετά, απασχολήθηκε και στην απονομή συντάξεων από τον Ε.Φ.Κ.Α. (τόσο στις συντάξεις του πρώην Τ.Σ.Α.Υ. όσο και στις συντάξεις του Δημοσίου) επιλύοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος.

Με τις προσπάθειες του Ι.Σ.Α. αυτή την περίοδο έχουν εκκαθαριστεί και αποπληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών της Αθήνας και λόγω του όγκου της δουλειάς αλλά και των διαδικασιών εκκαθάρισης έχουν εξυπηρετηθεί και πολλοί ιατροί της επαρχίας χωρίς να είναι μέλη του Συλλόγου.
Το ίδιο ισχύει και στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συντάξεων των συναδέλφων, η οποία επιτυγχάνεται πάλι με οικονομική επιβάρυνση, αποκλειστικά του Ι.Σ.Α.

Άλλωστε για τις συγκεκριμένες ενέργειες ο ΙΣΑ έχει δεχτεί πλήθος ευχαριστιών και επιβραβεύσεων από τους αρμόδιους υπουργούς, διοικητές και υποδιοικητές του Ε.Φ.Κ.Α αλλά και των αρμόδιων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτή την περίοδο, απασχολεί πέντε υπαλλήλους στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ε.Φ.Κ.Α. με σκοπό την εκκαθάριση και αποπληρωμή των ελάχιστων ληξιπρόθεσμων οφειλών και παροχών υγείας που έχουν απομείνει και την απονομή συντάξεων σε υγειονομικούς.

Ο ΙΣΑ συνεχίζει να αγωνίζεται για τα μέλη του, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει. Όσοι εκ των ιατρών έχουν εκκρεμότητες με οφειλές τους, από παλαιά Ασφαλιστικά Ταμεία, μπορούν να επικοινωνούν για διεκπεραίωση των υποθέσεών τους Δευτέρα και Τετάρτη 11:00 – 13:00 στα τηλέφωνα του Συλλόγου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος