ΗΠΑ: “Κούρεμα” και όχι ελάφρυνση του χρέους θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι (video)

Θέμα κουρέματος και όχι ελάφρυνσης του χρέους, θέτουν οι Ρεπουμπλικάνοι, στις ΗΠΑ. Αυτό προκύπτει, από τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής των ΗΠΑ, όπου συζητήθηκαν τα διδάγματα του ΔΝΤ, από την περίπτωση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, Άντυ Μπαρ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του σε ενδεχόμενη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέο ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι “τα δύο προηγούμενα προγράμματα χρηματοδότησης ήταν τα πλέον αμφιλεγόμενα στην ιστορία του Οργανισμού”.

Όλοι γνωρίζουν ότι εάν υπάρξει συμμετοχή του Ταμείου, αυτή θα είναι “συμβολική και με αυτόν τον τρόπο το ΔΝΤ θα μετατραπεί σε έναν συμβολικό Οργανισμό”.

Εάν πάρουν τέτοια απόφαση θα δείχνει ότι “το ΔΝΤ δεν έχει μάθει από τα λάθη του” και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος από το Κογκρέσο θα εντατικοποιηθεί, επισημάνθηκε.

Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ διαθέτουν το 16,5% των ψήφων στο ΔΝΤ και το εν λόγω ποσοστό δεν επαρκεί για να μπλοκάρει ενδεχόμενη απόφαση για τη χορήγηση στήριξης προς τη χώρα μας, καθώς δεν απαιτείται ειδική πλειοψηφία για να χορηγηθεί  δάνειο στήριξης από το Ταμείο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος