ΗΠΑ – Ελλάδα: Επεκτείνονται τα αεροπορικά δρομολόγια – Ανοίγουν νέοι προορισμοί

«Επεκτείνουμε χρονικά τα δρομολόγια και ανοίγουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ», τόνισε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τις διαδοχικές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Μαΐου με ανώτερα στελέχη και των τριών αμερικανικών εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στην Αθήνα φέτος, Delta Airlines, American Airlines, United Airlines.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας «στόχος των τηλεδιασκέψεων ήταν τόσο να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα δυναμικής κίνησης από την αμερικανική αγορά όσο και η ενίσχυσή της τους επόμενους μήνες» υπογραμμίζοντας ότι «το στοίχημα να ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ η τουριστική σεζόν κερδήθηκε, τώρα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αυξήσουμε το τουριστικό μας προϊόν και στο πλαίσιο αυτό οι τηλεδιασκέψεις με τα ανώτερα στελέχη των αεροπορικών αερογραμμών είχαν θετικό αποτύπωμα καθώς ήδη δρομολογούν μεγαλύτερα αεροσκάφη με περισσότερες θέσεις, νέους προορισμούς ενώ βάζουμε πάλι στον τουριστικό χάρτη τον συνεδριακό τουρισμό από τις ΗΠΑ».

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Steve Sear, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Global Sales and Distribution Delta Airlines, τον Scott Jordn, Managing Director NY Sales και άλλα στελέχη της Delta, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ τα δρομολόγια της από την Νέα Υόρκη στις 7 Μαρτίου και άνοιξε για πρώτη φορά με απευθείας πτήση την Βοστόνη, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να επιμηκυνθεί η σεζόν.

Η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεση της να παρατείνει τις πτήσεις μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να συμπεριλάβει και τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μετατρέποντας ουσιαστικά την λειτουργία της σε 10μηνη βάση.

Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι επέκτασης της λειτουργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ενόψει και του ανοίγματος της χειμερινής κρουαζιέρας φέτος τον Φεβρουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου με σκοπό την μετατροπή ενός τουλάχιστον δρομολογίου σε δρομολόγιο συνεχούς λειτουργίας όλο τον χρόνο.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Jim Carter, Managing Director Global Sales και τα στελέχη της American Airlines συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας που θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τexas με στόχο να παρουσιαστούν οι δυνατότητες ανοίγματος και νέων προορισμών στην Ελλάδα το 2023-2024, εκτός της Αθήνας, με την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης να είναι στις πρώτες σκέψεις των στελεχών της εταιρείας.

Παράλληλα μπήκαν οι βάσεις για το άνοιγμα νέων προορισμών στις ΗΠΑ με το Μiami το Dallas και δευτερευόντως το Los Angeles να μπαίνουν στην ατζέντα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία φέτος αύξησε κατά 80% τη διαθεσιμότητα της σε σχέση με το 2019 και κατά 48% σε σχέση με πέρυσι δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Darren Scott, Managing Director Atlantic Network planning της United Airlines και τα στελέχη της εταιρείας ανακοινώθηκε η πρόθεση της εταιρείας λόγω της αυξημένης ζήτησης να δρομολογήσει μεγαλύτερο αεροσκάφος στις πτήσεις προς Αθήνα από τις επόμενες εβδομάδες και έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις για το άνοιγμα και της Θεσσαλονίκης για εποχιακή πτήση μελλοντικά.

Κοινός τόπος όλων των τηλεδιασκέψεων ήταν τα θετικά μηνύματα ως προς τις κρατήσεις που υπάρχουν για φέτος από την αμερικανική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες και η Emirates προσφέρουν περίπου 500.000 θέσεις για την Αθήνα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με την χρονική επέκταση των δρομολογίων και την δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών.

Ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε επίσης τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των μεγάλων αμερικανικών ταξιδιωτικών γραφείων που διακινούν περί το 90% των business travellers από τις ΗΠΑ με στόχο την προώθηση του MICE τουρισμού (συνέδρια, ταξίδια κινήτρων, εκδηλώσεις) με σκοπό την επανεκκίνηση και αυτού του τομέα που είχε πληγεί περισσότερο από όλους λόγω της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος