Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά σε εμπόριο, χειμερινό τουρισμό, εστίαση (video)

Η αγορά κινήθηκε εφέτος ικανοποιητικά, ο τζίρος των καταστημάτων ήταν μεγαλύτερος από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, υποστήριξε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο τζίρος το 2019 ήταν 3,6 δισεκ. και εφέτος υπολογίζεται να είναι κοντά στο 85% του τζίρου αυτού. Η κίνηση στην αγορά ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα και από την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, που υπολογίζεται στο 1,7 δισεκ.

Τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού δεν επηρέασαν το εμπόριο, όπου η παραβατικότητα είναι ελάχιστη είπε ο κ. Κορκίδης. Οι κανόνες είναι για να τηρούνται κι όχι για να παραβιάζονται.

  • Θέλουμε ανοιχτές πόρτες έστω και με αυστηρά μέτρα, υποστήριξε ο κ. Κορκίδης.

Και στον τομέα της εστίασης η κίνηση ήταν καλή διαπιστώνει ο Γιώργος Κουράσης, ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Ιδιαίτερα στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, είπε, η κίνηση έφτασε στα επίπεδα του 2019, και η πληρότητα των ξενοδοχείων στο 100%.

Η εστίαση πειθαρχεί και τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, τόνισε ο κ. Κουράσης, και οι ελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Υπάρχει μια ανησυχία για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, ποια μέτρα θα αποφασιστούν. Το καλό σενάριο λέει ότι θα εφαρμοστούν από την 3η Ιανουαρίου, το κακό ότι θα εφαρμοστούν άμεσα.

Οι επιχειρήσεις που θα πληγούν εκ νέου θα πρέπει να στηριχθούν από την πολιτεία για να επιζήσουν, κι αυτές και οι εργαζόμενοί τους, υποστήριξε ο κ. Κουράσης.

  • Η πλειονότητα των εργαζομένων στην εστίαση είναι εμβολιασμένοι, είπε ο κ. Κουράσης και επανέλαβε την πρόταση της ΠΟΕΣΕ προς την πολιτεία να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων στην εστίαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος