ΙΕΑ: Εντυπωσιακή πρόοδος στις ενεργειακές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα (video)

Πρόσκληση σε μεγάλους ξένους επενδυτές θα μπορούσε να θεωρηθεί η έκθεση του διεθνούς οργανισμού ενέργειας για την Ελλάδα.

Η έκθεση καταγράφει εντυπωσιακή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες καλλιεργούν κατάλληλο έδαφος για προσέλκυση κάθε είδους επενδύσεων. Μάλιστα τονίζεται η πολύ σημαντική αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών στην παραγωγή ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο σε παραγωγή από φωτοβολταϊκά μετά την Ισπανία. Ο Οργανισμός πάντως συστήνει και την παύση της επιδότησης των τιμών ενέργειας, ανοίγοντας θέμα κατάργησης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

“Μπορώ να σας πω ότι με βάση τα ευρήματα της έκθεσής μας από ανεξάρτητους ειδικούς, υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα και σημαντικά επιτεύγματα και ένα εξαιρετικό έργο που προχωράει”, δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Φατίχ Μπιρόλ.

Ο διεθνής οργανισμός πέρασε από κόσκινο κάθε δραστηριότητα στο χώρο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Από τις Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μέχρι τη σημασία του λιγνίτη σε περιόδους ενεργειακής κρίσης .

Εξέτασε επίσης μια προς μία όλες τις επενδύσεις. Μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας και τη δυνατότητα της να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο ακόμα και με βυτιοφόρα επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας .

Την σύνδεση της νησιώτικης χώρας με τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ηπειρωτική Ελλάδα. η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου αναφορικά με τις Κυκλάδες , ενώ με υποβρύχιο καλώδιο θα συνδέεται Κρήτη με την Πελοπόννησο έως το τέλος του 2020 και έως το 2023 με την Αττική .

“Ο ενεργειακός τομέας μετατρέπεται σε ένα σημαντικό όχημα για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας” επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Η έκθεση του διεθνούς οργανισμού ενέργειας αποτελεί τον σημαντικότερο οδηγό για τους μεγαλύτερους επενδυτές στο χώρο της ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος