ICAP: Κέρδη το εμπόριο και ζημιές η βιομηχανία και οι υπηρεσίες

Οριακή αύξηση 0,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις 753 επιχειρήσεων τους ισολογισμούς – οικονομική χρήση λήξης  30.6.2015 – των οποίων επεξεργάστηκε η ICAP.

Η βελτίωση αυτή της κερδοφορίας οφείλεται αποκλειστικά στον τομέα του εμπορίου, αφού τόσο οι βιομηχανίες όσο και ο τομέας των υπηρεσιών παρουσίασαν μικρές ζημιές προ φόρων. Συνολικά, 6 από τις 10 εταιρείες του δείγματος ήταν κερδοφόρες, ενώ 4 στις 10 ζημιογόνες.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group δήλωσε ότι στις αρχές 2015 καταγράφηκαν θετικές επιδόσεις που στη συνέχεια ανατράπηκαν λόγω της επιβολής των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και του δημοψηφίσματος και των εκλογών, με συνέπεια το ΑΕΠ να καταγράψει αρνητικούς ρυθμούς μεταβολής το 3ο και το 4ο τρίμηνο. Οι αρνητικές αυτές επιπτώσεις εξακολουθούν να υφίστανται και το τρέχον έτος.

Οι προαναφερθείσες ενδείξεις ασθενούς ανάκαμψης μέχρι το α΄ εξάμηνο του 2015 αποτυπώθηκαν και στις επιδόσεις των επιχειρήσεων που δημοσίευσαν ισολογισμούς με οικονομική χρήση που έληγε στις 30.6.2015».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος