Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου (video)

Αναφορές στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μετά την τοποθέτηση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ κάνει ο γερμανικός Τύπος την Τετάρτη ενώ ασχολείται επίσης με τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με την Deutshe Welle (DW).

Εκτενές άρθρο δημοσιεύεται στην online εκδοχή της Neue Zürcher Zeitung, στο οποίο δεν αναλύεται μόνον η αμιγώς πολιτική και οικονομική διάσταση του θέματος αλλά και οι κοινωνικές του προεκτάσεις υπό τον τίτλο «Επιστροφή στη δραχμή;»

Η εφημερίδα Rheinische Post δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στις επικείμενες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας αλλά και στο ότι η χώρα δεν υλοποίησε ή υλοποίησε μόνο εν μέρει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Μια διαφορετική ανάλυση παρουσιάζεται στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Εκεί ο αρθρογράφος εξηγεί και τεκμηριώνει ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα του ΔΝΤ:

«Όπως έγινε και μέχρι τώρα έτσι το Ταμείο θα αποφασίσει βάσει πολιτικών κριτηρίων και όχι οικονομικών. Χωρίς τη συγκατάθεση του μεγαλύτερου μετόχου, δηλαδή των ΗΠΑ, το ΔΝΤ δεν θα αποφασίσει νέο δανειακό πρόγραμμα. Και εκεί που το ΔΝΤ βοηθούσε ευχαρίστως τους Ευρωπαίους (και φυσικά το Βερολίνο) στην ευρωκρίση, τώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ…“.

Τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια υπογραμμίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Die Welt. «Ο χρόνος για μια συμφωνία πιέζει. Σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κύκλους, εάν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δεν υπάρξει διάθεση για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές, τότε θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στη συνάντηση του Eurogroup. Στις Βρυξέλλες η ημερομηνία θεωρείται καταλυτική για να βρεθεί λύση. Διότι στη συνέχεια θα διεξαχθούν εκλογικές αναμετρήσεις στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Μέχρι τότε, όπως εκτιμούν ειδικοί, θα πρέπει η Ευρώπη και το ΔΝΤ να βρουν τρόπο να ευθυγραμμίσουν τις οικονομικές τους προγνώσεις».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος