H τιτλοποίηση δανείων είναι θετική για την Εθνική Τράπεζα λέει η Moody’s

Η τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων μέχρι του ποσού των 300 εκ. ευρώ συνιστά θετική εξέλιξη για την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η ΕΙΒ, η EIF και η EBRD αγόρασαν τους τίτλους που εξέδωσε η Εθνική στα πλαίσια της τιτλοποίησης των επιχειρηματικών δανείων. Μ’ αυτό τον τρόπο, η Εθνική θα μπορέσει να μειώσει την εξάρτησή της από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδας, μειώνοντας το κόστος χρηματοδότησης της και αυξάνοντας το περιθώριο του καθαρού επιτοκίου σύμφωνα με την Moody’s.

Ομως, ο ξένος οίκος δεν βλέπει να υπάρχει ακόμη ισχυρό ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον για παρόμοιες συναλλαγές με την Εθνική και άλλες εγχώριες τράπεζες με ενέχυρο ελληνικές εγγυήσεις λόγω των προκλήσεων που υπάρχουν.

Η Εθνική έχει μειώσει την εξάρτησή της από τον ELA στα 5,8 δισ. ευρώ από 17,6 δισ. τον Ιούνιο του 2015. Η τράπεζα έχει μειώσει την εξάρτησή της κατά περισσότερο από 5 δισ. από το Μάρτιο του 2016, κυρίως λόγω των εσόδων ύψους 3,5 δισ. ευρώ από την πώληση της Finansbank και την αύξηση των διατραπεζικών repos τους τελευταίους μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος