Φοροτεχνικός για φορολογικές δηλώσεις, ρυθμίσεις οφειλών και ασφαλιστικές οφειλές

«Τρέχει» η ρύθμιση των οφειλών σε 36, 72 ή 120 δόσεις για όσους φορολογούμενους πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι φορολογούμενοι που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις οφείλουν να καταβάλλουν δύο δόσεις μαζί έως τις 31/07/2023 είπε στην ΕΡΤ ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Κάββουρας.

Διευκρίνισε ότι για νέες τρέχουσες τακτικές φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές ισχύει η πάγια ρύθμιση, μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής:

  • Είτε σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5,32% ετησίως.
  • Είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 6,82% ετησίως.

Όσον αφορά άλλες αρρύθμιστες οφειλές, οι φορολογούμενοι μπορούν σε ένα μήνα από την επικύρωση της αναβίωσης να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, είπε.

Σχετικά με την ρύθμιση σε 36 ή 72 δόσεις, εντάσσονται οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023, διευκρίνισε.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου είναι η τελευταί ημερα για διορθώσεις στο έντυπο Ε9, σχετικά με τα στοιχεία των ακινήτων που θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ.

Υπενθύμισε ότι το Ε9 πρέπει να υποβάλουν όσοι απέκτησαν για πρώτη φορά κάποιο δικαίωμα επί ακινήτου και δεν είχαν υποβάλει έως τώρα Ε9.

  • Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, τόνισε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε στις 31 Μαρτίου, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου.

Ο επιπλέον φόρος, θα πρέπει να εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη έως το τέλος Ιουλίου και τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2024.

Όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης.

Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους το 2022 και απέκτησαν οποιοδήποτε εισόδημα υποβάλλουν τη δική τους φορολογική δήλωση.

  • Διευκρίνισε επίσης ότι η επιταγή ακρίβειας, το Power Pass, το Fuel Pass και το North Evia-Samos Pass είναι φορολόγητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος