Φοροτεχνικός: Αυξάνει η πίεση για την διασύνδεση ταμειακών – POS

Η παράταση που έχει δοθεί για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι μέχρι 31 Μαρτίου, αλλά όσοι δεν προλάβουν μέχρι 31 Μαρτίου να συνδέσουν την ταμειακή μηχανή με το POS έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού τον Απρίλιο, είπε στο ΕΡΤNEWS ο φοροτεχνικός Στάθης Βελισσαράκος.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να ανοίξει και μια πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες, κι εκεί θα πρέπει οι υπόχρεοι επιτηδευματίες να δηλώσουν ότι έχουν κλείσει ραντεβού τον Απρίλιο ώστε να μην έχουν κάποιο πρόστιμο.

  • Οι επιτηδευματίες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν κλείσει ραντεβού με τεχνικό διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο.

Υπάρχει μια καθημερινή πίεση από το υπουργείο Οικονομικών που στέλνει πολλά email στους υπόχρεους που είναι υποχρεωμένοι να συνδέσουν τις ταμειακές με τα  POS και ειδικότερα σε όσους έχουν αναβαθμισμένα POS να φωνάξουν τεχνικό και να κλείσουν ραντεβού για να ενεργοποιήσουν.

Σε εκκρεμότητα έχουν μείνει ακόμα 380.000 υπόχρεοι επιτηδευματίες αλλά καθημερινά γίνονται συνδέσεις και μειώνεται ο αριθμός αυτός.

Οι επιτηδευματίες ζητάνε την μείωση των χρεώσεων που επιβάλουν οι τράπεζες, ειδικά στις πολύ μικρές συναλλαγές διότι στις μικρές συναλλαγές υπάρχει μεγάλη προμήθεια και δεν έχουνε κάποιο κέρδος.

Συγκεκριμένα όταν πουλάνε τα περίπτερα, τσιγάρα, εισιτήρια, από αυτές τις πωλήσεις μπαίνουν μέσα γιατί η προμήθεια που παίρνει η τράπεζα είναι μεγαλύτερη από την προμήθεια του κέρδους.

Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες από τις τράπεζες ότι θα υπάρχει μείωση της προμήθειας για τις μικρές συναλλαγές κατά 50% που θα φτάσει στο 0,1%.

  • Και εδώ να διευκρινίσουμε κάτι: Όταν γίνεται πληρωμή μέσω κάρτας, η προμήθεια δεν είναι μόνο της τράπεζας, είναι και της visa, είναι και του παρόχου, οπότε είναι τρεις οι προμήθειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος