ΕΒΕΑ: Νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Array

Δυναμική παρουσία με 10 εταιρείες έδωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στην κορυφαία διοργάνωση Web Summit 2022 με τη συνεργασία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Η κορυφαία διεθνής έκθεση που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο στη Λισαβόνα από 1 έως 4 Νοεμβρίου και αφορά στο οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας, φέτος συγκέντρωσε πάνω από 70.000 συμμετέχοντες, περισσότερους από 1000 ομιλητές, 2000 νεοφυείς εταιρείες και 1000 επενδυτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΕΒΕΑ εκπροσώπησαν η πρόεδρός του Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Ελένη Φώτη.

H κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιεί το επιμελητήριο για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας δήλωσε: «Το ΕΒΕΑ εστιάζει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με φορείς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι το πρώτο επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που δημιούργησε Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενισχύει τις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στις δομές καινοτομίας του, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή τους σε κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το Web Summit 2022, με σκοπό τη δικτύωση και την υλοποίηση των σχεδίων τους».

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΒΕΑ υποστήριξε την ενεργή συμμετοχή στο Web Summit 10 νεοφυών επιχειρήσεων, ενταγμένων στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ και στον επιχειρηματικό επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Έργου “GAZELLE: orGAniZing accELaration for high-potentiaL innovativE SMEs”, συντονιστής-εταίρος του οποίου είναι το επιμελητήριο. Στο Web Summit 2022 συμμετείχαν οι εξής νεοφυείς επιχειρήσεις:

  1. Omgyno https://www.omgyno.com(Θ.Ε.Α.)
  2. Rhoe https://rhoe.gr/ (Θ.Ε.Α.)
  3. Ergasia App https://ergasia.app/ (Θ.Ε.Α.)
  4. Hobsido https://hobsido.com (Θ.Ε.Α.)
  5. Project Parenting https://www.projectparenting.gr/ (Gazelle)
  6. Κleesto https://kleesto.com/ (Gazelle)
  7. Digisec A.E https://digisec.gr/ (Gazelle)
  8. Dataphoria https://www.dataphoria.gr/ (Gazelle)
  9. Traqbeat Technologies PC https://traqbeat.com/ (Gazelle)
  10. Inteligg p.c https://www.inteligg.com/ (Gazelle).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος