ΕΒΕΑ: Επιχειρηματική αποστολή στο Ντουμπάι διοργανώνει για το τρίτο τρίμηνο του 2023

Η προώθηση του ελληνικού επιχειρείν βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης της προέδρου του ΕΒΕΑ Σοφίας Εφραίμογλου στο Ντουμπάι.

Η πρόεδρος συμμετείχε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Ηγετών και Επιχειρηματιών (Global Summit of Women), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπάι και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο και CEO των επιμελητηρίων του Ντουμπάι, Μοχάμαντ Λόταχ.

Η πρόεδρος παρουσίασε στην τοποθέτησή της την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και συζήτησε τις δυνατότητες πιθανών συνεργασιών.

Η κ. Εφραίμογλου αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τη δεκαετή κρίση και την περίοδο της πανδημίας, που, όπως είπε, «αποδεικνύει και το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν τα τελευταία χρόνια διεθνείς επενδυτές για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν μεγάλη αύξηση, παρά το δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, ενώ υπογράμμισε ότι η αισιοδοξία και οι θετικές προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται και στην πρόσφατη έρευνα του ΕΒΕΑ μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών του. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις δράσεις του επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ντουμπάι το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η αμοιβαία αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών σε άλλες χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος