Eurogroup: Εγκρίθηκαν 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ από τον ESM, μετά και την έγκριση από το Εurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις μακροοικονομικές προοπτικές της, παρά τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν εύσημα στη χώρα μας για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τα μέτρα που έλαβε για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup επαινεί την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, κυρίως σε ό,τι αφορά το νέο πτωχευτικό δίκαιο.

«Συγχαίρουμε τις ελληνικές αρχές για το μεγάλο πακέτο έγκαιρων, στοχευμένων και προσωρινών μέτρων στήριξης που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για να μετριάσουν το αποτέλεσμα της πανδημίας στις επιχειρήσεις, στους εργαζομένους και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης» επισημαίνει το Eurogroup.

Παράλληλα, καλεί την Ελλάδα να εντείνει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, δίνοντας έμφαση στη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Υπέροχα νέα για την Ελλάδα και για ολόκληρη την ευρωζώνη. Αντανακλά την σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα που πέτυχε η Ελλάδα» σχολίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

«Καλά νέα από το Eurogroup σήμερα, καθώς η δήλωσή του συμφωνεί ότι παραμένει σταθερή η δέσμευσή μας για μεταρρυθμίσεις και ότι τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εφαρμόσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν αποτελεσματικά» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στο Twitter.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος