Έρχεται το σ/ν για τις “κόκκινες” οφειλές των επιχειρήσεων, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης

Στις επόμενες 5-6 εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις “κόκκινες” οφειλές των επιχειρήσεων προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Ο υπουργός σημείωσε πως η προωθούμενη ρύθμιση αφορά όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως με αυτή τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία κλείνει όλη η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για έναν εξωδικαστικό μηχανισμό μέσω του οποίου θα κρίνεται αφ ενός η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και αφ ετέρου θα προτείνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα επικυρώνεται από δικαστή.

Όπως είπε ο υπουργός, είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών να φτιάξουν εάν θέλουν δικούς τους μηχανισμούς ή να επιλέξουν άλλες λύσεις όπως της πώλησης των δανείων, για να σημειώσει πως το θεσμικό πλαίσιο έχει καλύψει όλα τα θέματα των κόκκινων δανείων και το θέμα είναι πώς θα διαμορφωθεί η δευτερογενής αγορά.

Επίσης πρόσθεσε ότι η γρήγορη διαχείριση των κόκκινων δάνείων θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να αναχρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος