Ερασιτεχνική αλιεία: Το νέο πλαίσιο λειτουργίας θα τεθεί το 2024

Εντός των επόμενων μηνών θα τεθεί το πλαίσιο για την άσκηση της ερασιτεχνικής αλιείας, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη που είχε με διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων Γρι- Γρι.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες αλιείς» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, επαναλαμβάνοντας την απόφασή του για την επαναφορά του Μητρώου Αλιέων.

Υπογράμμισε ότι γίνεται δεκτό το αίτημά τους να συμπεριληφθεί και η αλιεία στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, καθώς όπως είπε «για εμάς οι αλιείς είναι αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα», προσθέτοντας ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 θα διοργανωθεί το πρώτο συνέδριο για την αλιεία, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές του κλάδου.

Επίσης, ενημέρωσε τους αλιείς για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς ευζωίας υδρόβιων ζώων στο Ηράκλειο, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν τον Ιανουάριο. Στόχος του θα είναι να εντοπίζει τα προβλήματα τις ιδιαιτερότητες και τις εξελίξεις στο χώρο της αλιείας, ενώ θα αποτελέσει ένα μόνιμο εργαλείο ενίσχυσης του κλάδου στη χώρα μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος