Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια και η διαδικασία πληρωμής για παλαιούς και νέους δικαιούχους (video)

Array

Είμαστε σε αναμονή της διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης στις κοινωνικές ομάδες που το δικαιούνται, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Ενώ η σχετική ΚΥΑ θα βγει έως το τέλος του μήνα οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν την αίτηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σημείωσε.

Από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα όσοι το είχαν λάβει και παλαιότερα, ενώ μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα το λάβουν όσοι κάνουν αίτηση για πρώτη φορά εφέτος, σημείωσε. Υπολογίζεται ότι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, όσοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης θα το έχουν λάβει, είπε.

Προς το παρόν οι τιμές των καυσίμων έχουν σταθεροποιηθεί με μια ελαφρά μείωση στις τιμές των πετρελαίων. Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης είπε ότι αναμένεται από τα μέσα Νοεμβρίου η οριζόντια επιδότηση στην αντλία της τάξης των 15 λεπτών/λίτρο, είπε.

Η σχετική ΚΥΑ μάλλον θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας εκτίμησε η  φοροτεχνικός Αθανασία Στολάκη. Εντός του Νοεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή myΘέρμανση, ενώ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει οι παλιοί δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Η προκαταβολή σε αυτούς αναμένεται να δοθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή έως τις 15 Δεκεμβρίου για όλους.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές για όσες αγορές έχουν τιμολογηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Για τις τιμολογημένες αγορές έως 31 Ιανουαρίου, οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 28 Απριλίου, είπε.

Τα οικονομικά κριτήρια για τον άγαμο είναι έως 16.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο είναι έως 24.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, είπε.

Αναφερόμενη στα περιουσιακά κριτήρια είπε ότι η αξία της περιουσίας για τον άγαμο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 200.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο τις 300.000 ευρώ.

  • Το κατώτατο επίδομα θέρμανσης είναι 100 ευρώ και το ανώτατο είναι 800 ευρώ, σημείωσε.
  • Για τους νέους δικαιούχους που πληρούν τα περυσινά εισοδηματικά κριτήρια, τα ποσά αυτά διπλασιάζονται, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος