EPAM Systems: Μια κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη λογισμικού επενδύει στην Ελλάδα

Επίσκεψη στα γραφεία της στην Αθήνα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «Πρόκειται για άλλη μια κορυφαία εταιρεία από τον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού (software engineering) που ήρθε και επενδύει στην Ελλάδα.

Από τον Ιούνιο, η EPAM Systems λειτουργεί τα γραφεία της στην Αθήνα. Σήμερα απασχολεί 40 εργαζόμενους εδώ και περισσότερους από 60.000 παγκοσμίως έχοντας παρουσία σε 50 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν άμεσα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας με προοπτική σε βάθος 5ετίας αυτός ο αριθμός να είναι ακόμα και σε επίπεδο χιλιάδων.

Η EPAM είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει και σχεδιάζει ψηφιακές λύσεις και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας.

Συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στις λίστες του Fortune 1000.

Δεκαπέντε εργαζόμενοι από την Ουκρανία μετακινήθηκαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου, οι οποίοι βρίσκονται εδώ μαζί με τις οικογένειες τους. Ο κ. Δήμας συνομίλησε μαζί τους για την κατάσταση του πολέμου, για την προσαρμογή τους εδώ αλλά και των δικών τους ανθρώπων και τους εξέφρασε την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην πατρίδα και στον αγώνα τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους Andriy Trofimov, Senior Director of Engineering (Greek office Co-Head), τον Ιωάννη Διαμαντή, Delivery Director (Greek office Co-Head), Γεώργιος Παπαδημητράκης, Associate Director, Βασίλης Παπαδημητρίου, Finance Manager καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας στα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε:

«Άλλη μια κορυφαία εταιρεία με παγκόσμιο αποτύπωμα επιλέγει την Ελλάδα να επενδύσει. Η EPAM αναπτύσσει και σχεδιάζει ψηφιακές λύσεις και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας. Αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει πλέον σελίδα και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις τεχνολογικές εξελίξεις. Η επένδυση αναμένεται να αποδώσει την επόμενη 5ετία περισσότερες από 1000 νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η χώρα μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε πόλο έλξης επενδύσεων από εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς αιχμής, όπως οι νέες τεχνολογίες.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος