Ένταξη τεσσάρων Δήμων στο πρόγραμμα Twin Cities

Την ένταξη τεσσάρων Δήμων στο πρόγραμμα «Twin Cities», το οποίο εστιάζει στην επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Ειδικότερα, οι 4 Δήμοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

1. ΔήμοςΠεντέληςΣυνδεδεμένοςμετο Bristol’s Net Zero Investment Co-Innovation Lab.

2. ΠαλαιόΦάληροΣυνδεδεμένοςμετο Nantes’ Together Towards Climate Neutrality.

3. ΜυτιλήνηΣυνδεδεμένημετο Istanbul’s Green and Carbon Neutral Building Transition Guide- Istanbul Model.

4. ΒάρηΒούλαΒουλιαγμένηΣυνδεδεμένημετο Cluj-Napoca’s Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Φεβρουαρίου 85 Δήμοι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, με στόχο την προώθηση της κλιματικής τους ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Η συμμετοχή των τεσσάρων Δήμων στο πρόγραμμα «Twin Cities» (σ.σ. συνολικά εντάχθηκαν 40 πόλεις), σε συνδυασμό με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, αναδεικνύει τη δέσμευση της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι μια ευκαιρία για τους Δήμους της Ελλάδας να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρωτοποριακές πρακτικές και να συνεργαστούν με Δήμους από όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος «Pilot Cities», επιλέχθηκαν Δήμοι από την πλατφόρμα NetZeroCities (μέσα από τους πρώτους 100 Ευρωπαϊκούς Δήμους) για να υλοποιήσουν πρωτοποριακές δράσεις και πρακτικές, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.

Σε συνέχεια αυτού του προγράμματος, στο «Twin Cities» επιλέγονται Δήμοι για να «διδαχθούν» από τις «Pilot Cities», με στόχο την αντιγραφή και την προσαρμογή πρωτοποριακών δράσεων και πρακτικών στο δικό τους περιβάλλον.

Το ΥΠΕΝ στέκεται αρωγός στη προσπάθεια των Δήμων να επιτύχουν την κλιματική τους ουδετερότητα και παράλληλα να μπορέσουν να θωρακιστούν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://netzerocities.eu/2023/09/25/40-twin-cities-to-replicate-new-approaches-to-climate-neutrality/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος