Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων της ΕΤΒΑ

Την λήψη πρόσθετων μέτρων φύλαξης των Πάρκων και των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ.) του δικτύου της αποφάσισε η διοίκηση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.: «Στόχος των μέτρων και της συνεχούς παρακολούθησης είναι η αποτροπή πυρκαγιάς και με την έγκαιρη πρόληψη πιθανών εστιών τόσο στην περίμετρο όσο και εντός των Πάρκων και των ΒΙ.ΠΕ. Σε συνεργασία με τους εξωτερικούς συνεργάτες και παρόχους υπηρεσιών φύλαξης στις περιοχές, η εταιρεία:

1. αυξάνει τις περιπολίες στην περίμετρο και σε όλο το εύρος των περιοχών δικαιοδοσίας της,
 2. ενισχύει τις βάρδιες με προσωπικό και
 3. εφοδιάζει με φορητά μέσα πυρόσβεσης τα κλιμάκια της φύλαξης.

Επιπλέον, τα κλιμάκια φυλάξεων των Πάρκων λαμβάνουν ειδικές οδηγίες μόνο από την οικεία και εκπαιδευμένη για το σκοπό αυτό Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής που εντάσσεται η ΒΙ.ΠΕ. ή το εκάστοτε Πάρκο της ΕΤΒΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το έργο των αρμόδιων Αρχών στην βάση των διατάξεων και δελτίων τύπου που εκδίδονται καθημερινά.

  • Τα έκτακτα μέτρα της επιπρόσθετης φύλαξης θα διαρκέσουν μέχρι και την 20/09/2023 και αν απαιτηθεί θα γίνει σχετική παράτασή τους, κατόπιν νεότερης εκτίμησης της κατάστασης.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, συστήνουμε για άλλη μια φορά στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις όταν έχουν ενδείξεις για φαινόμενα πυρκαγιάς, να επικοινωνούν άμεσα με τις αρχές στο τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης 112 και να αναφέρουν με ψυχραιμία και σαφήνεια την κατάσταση, ώστε να διευκολύνεται το έργο κατάσβεσης.

Επίσης, είναι ζωτικό για την ασφάλεια των περιοχών και των εργαζομένων σε αυτές, οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις εκτός από τα υποχρεωτικά μέτρα καθαρισμού του χώρου τους από ξερά χόρτα, άχρηστα και εύφλεκτα υλικά σε ανοιχτούς και υπαίθριους χώρους, να εφαρμόζουν άμεσα και απαρέγκλιτα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν για την αποτροπή ατυχημάτων από εκδήλωση πυρκαγιάς (ειδικά ΣΑΤΑΜΕ, Μελέτες Ασφαλείας Seveso και άλλα ειδικά σχέδια έκτακτης ανάγκης).
Η συνεργασία όλων των μερών στα Πάρκα είναι απαραίτητη για την τήρηση συνθηκών ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας των υποδομών τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος