Ενεργοποίηση ενός ακόμα μέτρου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τον ESM

Στην κατάργηση του επιτοκιακού περιθωρίου στο δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο ESM, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε σήμερα να μειώσει στο μηδέν την επιτάχυνση του περιθωρίου επιτοκίου επί των ελληνικών δανείων για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2019 και 31 Δεκεμβρίου 2019, ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για τη χώρα.

Το κέρδος για την Ελλάδα από την εν λόγω μείωση ανέρχεται σε 122,15 εκατομμύρια ευρώ.

“H ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕSM και ο CEO του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι “η συνεχιζόμενη πρόοδος στην πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων συνέβαλε στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας”.

“Με περισσότερα από 190 δισ. ευρώ σε εκκρεμή δάνεια, το EFSF και ο ESM είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας και είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας η Ελλάδα να γίνει μια επιτυχημένη και ακμάζουσα οικονομία”, κατέληξε.

Οι στρατηγικές επιδιώξεις του υπουργείου Οικονομικών για τους επόμενους μήνες είναι: Η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, η αναβάθμιση του αξιόχρεου της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης και η αξιοποίηση των επιστροφών των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών για επενδυτικούς σκοπούς. Η αυλαία ανοίγει σήμερα με την πρώτη συνεδρίαση του Euroworking Group.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Σχετική είδηση:Συνεχίζεται η μείωση της ανεργίας – Στο 16,6% τον Οκτώβριο του 2019

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος