Ενεργειακή κρίση: Οι προτάσεις και οι σκέψεις της Ελλάδας για τον τρόπο πληρωμής της Gazprom

Στο συμβούλιο υπουργών Ενεργείας που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 2 Μαΐου θα θέσει η Ελλάδα το θέμα του τρόπου πληρωμής της Gazprom στην ΕΕ μετά την απαίτηση των Ρώσων να πληρώνονται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο. Αυτό δήλωσε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενεργείας Κώστας Σκρέκας. Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χώρα μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε από τη Ρωσία για τον προηγούμενο μήνα σημειώνοντας ότι η πληρωμή στην Gazprom θα γίνει με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Μέσα σε ένα μήνα, τόνισε, θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος