Ένδυση – κλωστοϋφαντουργία: Αύξηση λιανικών πωλήσεων 46% και εξαγωγών 33% στο πρώτο δίμηνο

Με θετικό πρόσημο συνεχίζει ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας. Οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν στο πρώτο δίμηνο φέτος αύξηση κατά 46% και οι εξαγωγές αύξηση κατά 33%, όπως επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά στο μεγαλύτερο διάστημα, λόγω των μέτρων που ίσχυαν για την αποφυγή διάδοσης της covid-19.

Αν και στο πρώτο δίμηνο φέτος οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων ανήλθαν σε 240 εκατ. ευρώ, από 164,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2021, ο ΣΕΠΕΕ αναφέρει, ότι «σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η πορεία του κλάδου κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, επηρεάστηκε αρνητικά από την αύξηση του κόστους της ενέργειας, την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία».
Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η συνολική αξία τους στο πρώτο δίμηνο φέτος διαμορφώθηκε σε 412 εκατ. ευρώ, έναντι 309 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Κατά τον σύνδεσμο, οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν αύξηση 26,5%, της κλωστοϋφαντουργίας 35%, ενώ του βαμβακιού «έτρεξαν» με ρυθμό +40%, λόγω της σημαντικής αύξησης της τιμής του.

Αύξηση 55% σημείωσαν στον πρώτο δίμηνο φέτος και οι εισαγωγές της αλυσίδας ενδυμάτων/κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, ανήλθαν σε 570 εκατ. ευρώ, από 368 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Η αύξηση των εισαγωγών ενδυμάτων σημείωσε θετική μεταβολή κατά 51% και της κλωστοϋφαντουργίας κατά 67%, σύμφωνα με τον σύνδεσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος