Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ανησυχία για το θέμα των επιταγών – Eπικοινωνία με το Υπ. Οικονομικών

Tην άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης για το φλέγον θέμα των επιταγών, που όπως αναφέρει ο Ε.Σ.Α. “έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην αγορά, διότι ενώ όλοι περίμεναν να καλύψουν ένα μέρος των ταμειακών τους αναγκών την εορταστική περίοδο, τα καταστήματα παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά”.

Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: “Για τον λόγο αυτό ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις με μεγάλη πτώση τζίρου, ανεξαρτήτως κλάδου. Παράλληλα ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α τόνισε ότι κρίνεται αναγκαίο να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες αλλά και οι κομιστές, ώστε να αποφύγουμε το ξαφνικό “πάγωμα” της αγοράς.

Τέλος, ο Σταύρος Καφούνης επικεντρώθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή που παραμένει το μόνο πραγματικό εργαλείο παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους επόμενους κύκλους, πρότεινε την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και ζήτησε το βασικό κριτήριο αξιολόγησης να είναι η συνολική πτώση του τζίρου του 2020 σε σχέση με αυτόν του 2019, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικία.

Ο Υπουργός έδειξε ότι έχει απόλυτη γνώση της πραγματικής κατάστασης και ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στα δύο φλέγοντα θέματα που τέθηκαν, σημειώνοντας ότι με συνεργασία και συνεχή επικοινωνία μπορούμε να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Ο Σ. Καφούνης επιχειρώντας να καθησυχάσει τους χιλιάδες συναδέλφους του που αγωνιούν, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού και αισιόδοξος τόσο για την άμεση ρύθμιση του καυτού θέματος των επιταγών όσο και για την ενίσχυση του χρήσιμου εργαλείου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος