Εκπρόσωποι της αγοράς: Θέλουμε γρήγορα το σχηματισμό κυβέρνησης

Οι αγορές, και στα ομόλογα και στο Χρηματιστήριο, υποδέχθηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα θετικά και με ικανοποίηση, ψήφισαν σταθερότητα. Επόμενη πρόκληση για την ελληνική οικονομία είναι η ανάκτηση της οικονομικής βαθμίδας.

Στην 100χρονη ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ φαίνεται ότι το σώμα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς.

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου φόβισαν και επηρέασαν αρνητικά το σώμα των επαγγελματιών, είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας είπε ότι συνδέεται άμεσα με την εκπαίδευση των νέων που δεν συνδέεται με τις ανάγκες της αγοράς.

Η κάθε ελληνική οικογένεια αλλά και το ελληνικό κράτος επενδύει σε κάθε ελληνόπουλο μέχρι τα 18 του 100.000 με 150.000 για την εκπαίδευσή του και στο τέλος αυτό το κεφάλαιο το κάνουμε «δώρο» σε μια ξένη οικονομία καθώς τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό, σημείωσε.

Το ερώτημα είναι, θέλουμε τα παιδιά μας να τα σπουδάσουμε για να γίνουν οικονομικοί μετανάστες, ή θέλουμε να τα σπουδάσουμε έτσι ώστε να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν εδώ; αναρωτήθηκε.

Τα δεδομένα της οικονομίας μας έχουν αλλάξει και πρέπει να ενσωματώσουμε τους μετανάστες μαζικά σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα εφέτος που αναμένεται έκρηξη του τουρισμού, είπε.

Έχουμε επιστήμονες που παραμένουν άνεργοι και δεν έχουμε μεσαία και κατώτερα στελέχη του εργατικού δυναμικού επισήμανε.

Τα εποχικό επίδομα ανεργίας που παίρνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας και να γίνει σε 12μηνη βάση, πρότεινε.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδίως οι μικρομεσαίοι δίνουν τη διαφορά σε ένα κόμμα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Αυτό που θέλει η αγορά είναι να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση, καθώς στην αντίθετη περίπτωση έχουμε μείωση της κατανάλωσης, είπε. Με την ευκαιρία των δεύτερων εκλογών σημείωσε ότι πρέπει επιτέλους και στην Ελλάδα οι εκλογές να μην επηρεάζουν την λειτουργία του κράτους.

Αυτοί που έχασαν νομίζω ότι πλήρωσαν ακριβά το γεγονός ότι η συζήτηση δεν περιστράφηκε γύρω από τα πραγματικά προβλήματα του λαού, όπως η ακρίβεια, το έλλειμμα, το ιδιωτικό χρέος, κάτι που εύχομαι τώρα να γίνει είπε.

Έχουμε υποτιμήσει το brain train είπε, ζητάμε ως χώρα 40.000 μηχανογράφους και μας λείπουν, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος