ΕΚΟΜΕ: Μεγάλο ενδιαφέρον από το Bollywood για μικτές παραγωγές στην Ελλάδα

Το ΕΚΟΜΕ, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συμμετέχει σε αυτή την αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών στην Ινδία, διότι η Ινδία έχει μια τεράστια οπτικοακουστική βιομηχανία, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδας Χριστόπουλος.

  • Είναι μια οπτικοακουστική βιομηχανία που η αξία της ξεπερνάει τα 80 δισεκ. δολάρια, κι η οποία απευθύνεται σε πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδία.

Και επειδή αποστολή του ΕΚΟΜΕ είναι η προσέλκυση επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία στη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να λείπει από μια προσπάθεια να έρθουν οι παράγοντες της ινδικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας και να ακούσουν τι έχουμε σαν χώρα να προσφέρουμε για να φέρουμε επενδύσεις.

  • Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το Bollywood για να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουμε μικτές παραγωγές.

Τους παρουσιάσαμε τα κίνητρα που δίνει η χώρα στις διεθνείς παραγωγές και τα οποία είναι αρκετά ανταγωνιστικά σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

  • Πέρα από το να γυριστεί ένα σίριαλ ή μια ταινία στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και της εγχώριας βιομηχανίας.

Το βασικό για να προσελκύσεις ξένες επενδύσεις είναι να έχεις ένα σωστό πλέγμα οικονομικών κινήτρων. Η Ελλάδα πέρα από αυτό έχει και μεγάλη εδαφική ποικιλομορφία και πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος