Εγγειοβελτιωτικά έργα: Από 10 Ιανουαρίου οι αιτήσεις από Δήμους ή Περιφέρειες για το κονδύλι των 40 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την έναρξη των αιτήσεων που αφορούν εγγειοβελτιωτικά έργα, σύμφωνα με την προδημοσίευση του Οκτωβρίου

Η σχετική πρόσκληση που υπάγεται στο πλαίσιο της Δράσης: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» εκδόθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

  • Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 40 εκατ. ευρώ και η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ ή Β΄ βαθμού, (Δήμοι ή Περιφέρειες), ενώ θα χρηματοδοτηθούν έργα με προϋπολογισμό έως 2,2 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν σε βελτίωση ή αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, ταμίευση χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών, χρήση ανακυκλωμένου νερού στις αρδεύσεις και τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.

  • H αίτηση στήριξης υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 6 Μαϊου μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης – Ο.Π.Σ.Α.Α. opsaa.gr/RDIIS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος