Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινείται η πορεία των εσόδων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως εκτιμά ο υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Τσακίρης.
Από το σύνολο των 1.321.000 ειδοποιητήριων που έχουν αποσταλεί το 60% περίπου των ασφαλισμένων έχει ήδη πληρώσει τις εισφορές του, ήτοι 772.000 μη μισθωτοί (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι).
Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, η εισπραξιμότητα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αγγίζει περίπου τα 154 με 155 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι οι εισφορές είναι χαμηλότερες πλέον για το 80% των εισφερόντων, σε σχέση με αυτές που κατέβαλαν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Παράταση προθεσμιών πληρωμή εισφορών
Έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και η προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών).
Αντίστοιχα, τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, λήγει η προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών του Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος