Με εμπλοκή στη δόση απειλεί ο Ισπανός ΥπΟΙΚ-Μοσκοβισί: Η εκταμίευση θα προχωρήσει

Με μπλοκάρισμα της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup απειλεί ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος αν δεν δοθεί λύση στο θέμα με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον τριών ειδικών του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Σλοβακία και την Ιταλία αναφέρει το Reuters. Καθησυχάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, ενώ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως το θέμα θα επιλυθεί.

«Αν δεν υπάρξει οριστική λύση για την υπόθεση των τριών ειδικών το Eurogroup θα μπλοκάρει τη δόση», δήλωσε ο Luis de Guindos.

Στους τρεις εμπειρογνώμονες έχουν ασκηθεί διώξεις για την πώληση και επαναμίσθωση (sale and lease back) 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας, πρόσθεταν.

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως το θέμα θα επιλυθεί και ότι θα συνεχίσει να συζητά το θέμα με την Ισπανία -που ήταν και η μία από τις τρεις χώρες που το έθεσαν- κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα.

«Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Δεν θα πρέπει να το δραματοποιούμε. Η εκταμίευση θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε ότι η εκταμίευση θα προχωρήσει καθώς αξιολογείται η πρόοδος για το θέμα των στελεχών αυτών και ότι είναι αισιόδοξος για μια γρήγορη λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος