Αβέβαιες οι επιπτώσεις του πολέμου για τον ελληνικό τουρισμό (video)

Αβέβαιο και δυσοίωνο είναι το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό. Τρία στελέχη του τουριστικού κλάδου εκφράζουν στην ΕΡΤ τις απόψεις και τις εκτιμήσεις τους.

Με αφορμή την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης από την Νέα Υόρκη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι η εμπορική κίνηση Αμερικής – Ελλάδας είναι τεράστια, αν υπολογίσουμε και τους στρατιώτες που σταθμεύουν στην περιοχή μας. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Ρώσοι δεν θα ξαναταξιδέψουν στην Ελλάδα, σημείωσε. Το 2019 είχαμε 589.000 Ρώσους ταξιδιώτες στην Ελλάδα, είπε.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το 2019 είχαν έρθει 200.000 Ρώσοι τουρίστες και περίπου 20.000 Ουκρανοί. Το 2021 την Κρήτη επισκέφθηκαν 83.000 Ουκρανοί τουρίστες, ενώ το 45% των τουριστών στην Κρήτη είναι (ήταν) Ρώσοι, είπε ο μεσίτης Γιάννης Κριαράς. Τώρα με τον πόλεμο είναι αβέβαιο το πόσοι θα έρθουν. Ήδη «παγώνουν» οι οικοδομικές εργασίες και η αγορά ακινήτων, είπε.

Στην Χαλκιδική, προς το παρόν δεν έχουμε ακυρώσεις, υπάρχει όμως παύση, «πάγωμα» των κρατήσεων από Ουκρανούς και Ρώσους, είπε ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής, σημειώνοντας ότι οι επισκέπτες από τις δύο αυτές χώρες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη το 2019 είχαν ξεπεράσει τις 300.000.

  • Όμως και οι κρατήσεις από Ρουμανία και Σερβία έχουν «παγώσει», καθώς εδώ έχουμε οδικό τουρισμό που επηρεάζεται αρνητικά από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος