ΔΥΠΑ: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και δημιουργίας «εικονικής επιχείρησης»

Επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας (train the trainers course) υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

Επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας (train the trainers course) υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Greece (JA Greece).

  • Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Η συνεργασία αφορά την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να προαγάγει την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από δύο άξονες:

α) εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και

β) παράλληλη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος, με την ονομασία «V-Company» («Εικονική Επιχείρηση») στους μαθητές/καταρτιζόμενους των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ. Πραγματοποιείται μέσω:

   α) σύγχρονης (on line) εκπαίδευσης: ένα webinar διάρκειας 1-2 ωρών/εβδομάδα. Τα webinars πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και μαγνητοσκοπούνται, ώστε να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα για όσους/όσες δεν τα παρακολούθησαν online και

β) ασύγχρονης εκπαίδευσης: μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Στο πλαίσιο του δεύτερου άξονα του προγράμματος, 400 μαθητές των ΕΠΑΣ και 300 σπουδαστές των ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία εικονικής επιχείρησης.

Οι ομάδες εκπαιδευομένων των σχολών ΕΠΑΣ Μαθητείας και σπουδαστών των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ θα λάβουν μέρος, κατά τη φετινή χρονιά, στις εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός J.A. Greece στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουν το προϊόν/υπηρεσία τους και θα αξιολογηθούν με βάση την καινοτομία του, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την εμφάνιση του περιπτέρου τους. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο: https://jagreece.org/programs/v-company/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος