Διοικητής ΟΑΕΔ: Γυρίζει σελίδα ο Οργανισμός – Το νέο προφίλ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (video)

Αλλάζει το όνομα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο ΟΑΕΔ κάνει επανεκκίνηση και γυρίζει σελίδα, δίνεται επίδομα εργασίας για πρώτη φορά και πριμ 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους που επιδιώκουν να ενεργοποιηθούν ξανά, είπε.

  • Το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει σε κάποιον με υψηλά εισοδήματα να απολαμβάνει παράλληλα και τις παροχές της κάρτας ανεργίας. Αυτό τώρα αλλάζει.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, εντοπίσαμε λάθη και πάμε τώρα να τα διορθώσουμε, δίνουμε κίνητρα να αξιοποιήσει κανείς τον εργασιακό σύμβουλο του ΟΑΕΔ.

  • Ο ορισμός της ανεργίας είναι τρία πράγματα είπε: Δεν έχω δουλειά, ψάχνω για δουλειά, είμαι άμεσα διαθέσιμος για δουλειά.
  • Ο νόμος που θα περάσει θα προβλέπει ότι εάν τρεις φορές δεν συμφωνήσεις με τον σύμβουλό σου για κάποια κατάλληλη θέση εργασίας, θα διαγράφεσαι από τα μητρώα.

Ελάτε στην Ημέρα Καριέρας του ΟΑΕΔ

Το Σάββατο 16 Απριλίου διεξάγεται στο ΣΕΦ η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» από τις 10:00 έως τις 18:00, με δωρεάν είσοδο, ανοικτή για όλους.

  • Εκεί 75 επιχειρήσεις από κλάδους όπως εμπόριο, τουρισμός, ναυτιλία, υγεία, εκπαίδευση και άλλους θα προσφέρουν 3.000 θέσεις εργασίας που καλύπτουν μεγάλο πλήθος ειδικοτήτων.

Στεγαστική πολιτική με έμφαση στους νέους

Το 2013 έκλεισε ο ΟΕΚ και συγχωνεύθηκε με τον ΟΑΕΔ. Ο οργανισμός έχει πλέον 200 οικόπεδα σε όλη τη χώρα που δεν αξιοποιούνται. Με το νέο νομοσχέδιο δίνονται δικαιώματα και αρμοδιότητες στεγαστικής πολιτικής στον ΟΑΕΔ, ώστε να αξιοποιήσει το αποθεματικό 1,5 δισεκ. και τα ακίνητα που κληρονόμησε.

Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το μοντέλο των μεγάλων οικισμών, των εργατικών κατοικιών του ΟΕΚ, πάμε πιο στοχευμένα, με έμφαση στην απόκτηση κατοικίας από τα νέα ζευγάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος