Διακρίθηκε ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης για τον τρόπο που αξιοποιεί τα ελληνικά φύκια (video)

Ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης, ένας από τους ιδρυτές της επιχείρησης PHEE, εμφανίζεται στη λίστα του αμερικάνικου περιοδικού Forbes “30 Under 30”, όπου παρουσιάζει σημαντικές προσωπικότητες-πρωτοπόρους της Ευρώπης κάτω των 30 ετών.

Η λίστα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες-τομείς διάκρισης (Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία κ.α) για τις προσωπικότητες που φιλοξενεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη διάκριση του Σταύρου Τσομπανίδη, η PHEE εδρεύει στην Πάτρα και από το 2015 οι ιδρυτές της Σταύρος Τσομπανίδης και Δρ. Νικόλαος Αθανασόπουλος ασχολούνται με την αξιοποίηση των φυκιών που υπάρχουν στις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, με την υλοποίηση μιας μεθόδου παραγωγής που στόχο έχει την αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Η PHEE παράγει και εμπορεύεται προϊόντα επενδυμένα με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard: Θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, ακόμα και σκελετούς γυαλιών ηλίου, σε συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Ακόμα, η εταιρεία παρουσιάζει διάφορες καινοτομίες στον χώρο των επίπλων και της διακόσμησης.

Η δραστηριότητα της PHEE συμβάλει στην μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνουν οι ιδρυτές της εταιρείας.

Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα του Forbes 30 under 30 εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του “Ι paid a bride Greece”.

Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Σε δήλωσή του σε σχέση με τη βράβευση της δράσης του, ο Σταύρος Τσομπανίδης ανέφερε: «Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Brock Vergakis

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος