Η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο εντός του έτους είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ, εκτιμά η Deutsche Welle.
Σε επίπεδο ευρωζώνης, στη Σύνοδο του Ιουνίου πρέπει να δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές, όπως η σύσταση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και η πρόβλεψη ενός προϋπολογισμού, που θα χρηματοδοτεί την οικονομία χωρίς που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες κρίσεις, σημειώνεται στο ίδιο άρθρο.
Το 2018 είναι σημαντικό έτος και για την Ελλάδα, αφού με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, η οποία προβλέπεται για τον Αύγουστο, ενώ θα περιλαμβάνει και το ζήτημα της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, επισημαίνει η Deutsche Welle.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος