Χρηματιστήριο Αθηνών: Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρίαση σήμερα – Γιατί έπεσε χθες το σύστημα ΟΑΣΗΣ

Array

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η διοίκηση του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και εκφράζει την λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επενδυτικό κοινό από το τεχνικό πρόβλημα που διέκοψε τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης χθες σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ομαλής εξυπηρέτησης των εφαρμογών ενός σημαντικού αριθμού μελών του.

Για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αποφασίστηκε η αναστολή της συνεδρίασης έως ότου αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Η αιτία του προβλήματος εντοπίστηκε σε σφάλμα του λογισμικού που ευθύνεται για την επικοινωνία των εφαρμογών των μελών με το σύστημα διαπραγμάτευσης (ODL Gateway) και δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη αποκατάστασή του για το σύνολο των μελών εντός του χρόνου λειτουργίας της αγοράς.

Για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των απαιτούμενων λειτουργιών (ενδεικτικά: υπολογισμός τιμών κλεισίματος προϊόντων και δεικτών, παραγωγή αρχείων εκκαθάρισης και διακανονισμού, ενημέρωση μελών και data vendors) η αγορά επαναλειτούργησε χθες στις 17:20.

Οι τιμές κλεισίματος προσδιορίστηκαν με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του ATHEX και τις σχετικές Αποφάσεις (Απόφαση 22).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος