Τα capital controls θα αρθούν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 προβλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Μιλώντας στη Βουλή επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2016, ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές αναμένεται να αρθούν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016.
Ο κ. Χουλιαράκης, εκτίμησε ότι ελληνική οικονομία θα εισέλθει σύντομα σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης και από το 2017 έως το 2019 θα μεγεθύνεται με ρυθμούς από 2,8% έως 3,1% το έτος. Προέβλεψε δε, ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έως το 2018, θα επιτρέψει ηπιότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Απαντώντας στην αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ύφεση του 2015 είναι το αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής πτώσης των ιδιωτικών επενδύσεων, εξαιτίας της πιστωτικής ασφυξίας την οποία δημιούργησε η άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης χτην κυβέρνηση της Αριστεράς στη συμφωνία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος