Χωρίς βιώσιμο ελληνικό χρέος δεν συμμετέχουμε λέει η Λανγκάρντ (video)

Το «μπαλάκι» στου Ευρωπαίους για το ελληνικό χρέος πέταξε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα κουβαλά ένα πάρα πολύ μεγάλο χρέος και για να συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αυτό το χρέος θα πρέπει να γίνει βιώσιμο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Κάτι πρέπει να γίνει και οι Ευρωπαίοι να λύσουν το ζήτημα» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους.

Την άποψη ότι το ΔΝΤ  δεν μπορεί να προσφέρει χρηματοδότηση, αν το χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, υποστήριξε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κατά τη διάρκεια ομιλίας της για την «Ημέρα της Γυναίκας», σε εκδήλωση του «Center For Strategic International Studies» στην Ουάσιγκτον.

Υπέδειξε μάλιστα διάφορους τρόπους μείωσης του χρέους φέρνοντας ως παράδειγμα την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μέσω διάφορων συνδυασμών».

Κατέστησε σαφές ότι το ΔΝΤ διαπραγματεύεται, στη βάση δύο πυλώνων, αυτής των ισχυρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αυτής του βιώσιμου χρέους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος