Bουλή: Στο επίκεντρο εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων οι πολιτικές ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή – Τροποποίηση του ν.3959/2011 και ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής».

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου, που αφορά την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον υγιή ανταγωνισμό της αγοράς, έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να πάρουν τον λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης, έχουν εγγραφεί και ζητήσει να μιλήσουν 32 βουλευτές, σε μια συζήτηση που με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων έχει οργανωθεί σε αναλογικούς κύκλους ομιλητών, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στην Βουλή κατά της διασποράς του ιού covid-19.

Στο σχέδιο νόμου έχουν κατατεθεί και πέντε τροπολογίες από τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και Εξωτερικών, όπου κατά την διάρκεια της συζήτησης θα υποστηρίξουν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης, τροπολογία σχετικά με την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει καταθέσει και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων βρίσκονται οι πολιτικές για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, της Επιτροπή Ανταγωνισμού και των εποπτικών ρυθμιστικών αρχών, η αντιμετώπιση των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την θωράκιση και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Οι τροπολογίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος