Bloomberg: Οι πιστωτές ετοιμάζουν προσχέδιο του αναθεωρημένου Μνημονίου

Οι δανειστές ετοιμάζουν λίστα με τις πολιτικές που η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει για να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δυο άτομα που έχουν γνώση του ζητήματος.

H Ελλάδα έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους δανειστές της ένα προσχέδιο Συμπληρωματικού Μνημονίου Κατανόησης (MoU) και ένα Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καθώς προετοιμάζεται για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων των δανειστών της, δήλωσαν οι ίδιοι άνθρωποι, επικαλούμενοι την ανωνυμία τονίζει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση αναμένει συμφωνία τον Μάρτιο ή τις αρχές Απριλίου, , προσθέτοντας ωστόσο το μέγεθος των εκκρεμών ζητημάτων προκαλεί ανησυχίες καθώς ίσως είναι δύσκολο να περάσουν στο εσωτερικό, δήλωσαν.

Το πρακτορείο κάνει αναφορά σε σημερινή έκθεση της Bank of America-Merril Lynch που τονίζει πως οι καθυστερήσεις είναι πιθανόν να συνεχισθούν μέχρις ότου οι χρηματοδοτικές ανάγκες αρχίσουν να πιέζουν.

Οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί,” αναφέρει ο ξένος οίκος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε την προηγούμενη Δευτέρα να νομοθετήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητά το ΔΝΤ και αφορούν την μείωση του αφορολόγητου και την αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος ως το 2019, υποχωρώντας ουσιαστικά σε θέματα που είχε χαρακτηρίσει κόκκινες γραμμές, τονίζει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η συμφωνία δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της λιτότητας, καθώς το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα τόνωσης μαζί με τα περιοριστικά, συμπληρώνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος