Black Friday: Τι λένε ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑ (video)

Array

Οι προσφορές με έκπτωση έως 70% ισχύουν για πολύ λίγα κυρίως ηλεκτρονικά είδη, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Τίμος Τζάννες.

Ο ξενόφερτος αυτός θεσμός έχει ξεχυλωθεί στην Ελλάδα και έχει χάσει το νόημά του είπε. Η αγορά δεν έχει αποθέματα εμπορευμάτων λόγω των γνωστών συνθηκών. Μεμονωμένες περιπτώσεις είναι αυτές όπου «μαγειρεύονται» οι τιμές από πριν, ώστε η έκπτωση να είναι fake είπε.

Εκτίμησή μας είναι ότι, αν και ξενόφερτη, η Black Friday ήρθε για να μείνει, κυρίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

  • 7 στις 10 επιχειρήσεις έχουν εκπτώσεις μεταξύ 20% και 40%, και οι άλλες 3 έχουν εκπτώσεις πάνω από 40%, είπε.

Αύξηση του τζίρου σήμερα αναμένεται να παρουσιάσουν – εκτός από τα ηλεκτρονικά είδη – και κατηγορίες εμπορευμάτων όπως, ρούχα, παπούτσια και καλλυντικά, εκτίμησε.

Αυτές οι εκπτωτικές κινήσεις όπως η Black Friday, ευνοούν πολύ περισσότερο τις μεγάλες αλυσίδες, όμως ο τζίρος έχει σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή, είπε.

  • Ο πελάτης πρέπει να είναι υποψιασμένος και να ξέρει εκ των προτέρων τι πάει να αγοράσει και κατά πόσο αυτό που θέλει καλύπτει μια πραγματική του ανάγκη, σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος