Bασικός στόχος της κυβέρνησης η μείωση των κόκκινων δανείων (video)

Aισιοδοξεί η Αθήνα ότι το Eurogroup της 4/12/2019 θα αποφασίσει την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, που ανέρχονται σε 767 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση των κόκκινων δανείων παραμένει βασικός στόχος της κυβέρνησης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς όπως είπε ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και την επίτευξη ανάπτυξης 2,8% το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως: “Τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή των πολιτικών μας έχουν θετικό αντίκτυπο στους εταίρους, στους επενδυτές, στις αγορές, στους οίκους αξιολόγησης και πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες”.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση των κόκκινων δανείων, με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει ότι το σχέδιο Ηρακλής αποτελεί μια σημαντική συστημική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς διευθετούνται δάνεια ύψους 30 δισ.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας: “Παραμένουν άλλα 40 δισ. ευρώ.Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται και για άλλες συστημικές λύσεις”.

Ρεπορτάζ Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος