Αυτοψία της ΠΟΣΠΛΑ: Μεγάλες οι ζημιές στα θερμοκήπια του Μαραθώνα

«Στον Αγροτικό Σύλλογο Μαραθώνα έχουμε αυτή τη στιγμή 365 ενεργές άδειες παραγωγών πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Αττικής.

Οι ζημιές είναι μεγάλες και εάν δεν συμβάλει η πολιτεία αποκλείεται να μπορέσουμε μόνοι μας να ανακάμψουμε».

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου, Αλέκος Βάρσος, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Μαραθώνα, ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), Δημήτρης Μουλιάτος, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Κώστας Σφύρλας, ο πρόεδρος του σωματείου της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά, Γιώργος Τσούνιας καθώς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, Χάρης Πασβαντίδης.

«Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, η πλειονότητα των θερμοκηπίων στον Μαραθώνα έχει υποστεί ζημιές.

Πολλά από αυτά έχουν διαλυθεί εντελώς τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και σε επίπεδο αγροτικής παραγωγής, ενώ όσα οπωροκηπευτικά καλλιεργούνται σε υπαίθριες καλλιέργειες καταστράφηκαν και αυτά εξαιτίας του παγετού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ, Δημήτρης Μουλιάτος, σύμφωνα με ανακοίνωση και συνέχισε:

«Η παρουσία της ΠΟΣΠΛΑ στη μαραθωνίτικη γη είναι επιβεβλημένη αναγνωρίζοντας σταθερά ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί πηγή ζωής για όλους εμάς τους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών.

Η θέση μας λοιπόν είναι δίπλα στους συναδέλφους μας παραγωγούς πωλητές και θα τους στηρίξουμε και πάλι σε όλα τα επίπεδα προκείμενου να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις καταστροφές που υπέστησαν».

  • Ο Χάρης Πασβαντίδης τόνισε πως θα πρέπει οι φορείς της πολιτείας να ενσκήψουν στο πρόβλημα δίνοντας ουσιαστικές λύσεις γιατί το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο, δηλώντας παράλληλα πως θα εργαστεί κι ίδιος προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος