Αντισυνταγματική κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο διάταξη νόμου του 2014 με την οποία έπαιρναν άφεση αμαρτιών καταχραστές δημοσίου χρήματος. Η διάταξη είχε ισχύσει για 13 μόνο ήμερες άλλα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού όποιος μπορούσε να την εκμεταλλευθεί εκείνη τη χρονική περίοδο ετύγχανε ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης.
Η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 4254/2014 επέφερε τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα δημιουργώντας έτσι ένα νομοθετικό κενό, το οποίο όταν έγινε γνωστό ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης το διόρθωσε με τροπολογία.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 3/2016 απόφασή της ότι η ρύθμιση που ίσχυσε για λίγες ήμερες είναι αντισυνταγματική καθώς αντίκειται στα άρθρα 47 παρ.3 και 4 και 26 του Συντάγματος.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος