Αντιδράσεις των DJ και των επιχειρηματιών της εστίασης στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού (video)

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία στόχευση στη στήριξη της εστίασης, η κυβέρνηση πρέπει να μπει σε μια λογική στήριξης, ώστε να μην υπάρξει αναστάτωση στον κλάδο, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Αττικής Ιωάννης Δαβερώνης.

Αυτή τη στιγμή η εστίαση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα δυσλειτουργίας, τη στιγμή που περιμέναμε οι μέρες των εορτών να μας δώσουν κάποια οικονομική ανάσα.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταθέσει προτάσεις στην κυβέρνηση για τα ενοίκια, τα δημοτικά τέλη, τις ασφαλιστικές εισφορές, αυτά είναι τα κύρια ζητήματα που πρέπει η κυβέρνηση να προσέξει.

Επιστολή των DJ στον πρωθυπουργό

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού από την κυβέρνηση για τους DJ σε όλη τη χώρα, αφού η εφαρμογή τους νωρίτερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε συνδυασμό ότι δεν θα υπάρχει μουσική στην εστίαση εκείνη την ημέρα, επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στον κλάδο τους, που περιμένει σημαντικά έσοδα από τη βραδιά της υποδοχής του νέου χρόνου.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα σωματεία Δισκοθετών Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας και 500 μεμονωμένοι DJ από όλη τη χώρα, «βρισκόμαστε πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού για 4η φορά μέσα σε 2 χρόνια καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα (εμείς και οι οικογένειες μας) χωρίς εισοδήματα».

Στην επιστολή τους οι DJ ζητούν από τον πρωθυπουργό:

  • Αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής έως την ημέρα άρσης του μέτρου.
  • Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) από το Κράτος για το εν λόγω διάστημα.
  • Επιδότηση ενοικίου για όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από το μέτρο της απαγόρευσης μετάδοσης μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης.
  • Επίσης, ζητούν επίσημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό προσωπικά για ν’ ακούσει «για πρώτη φορά δια ζώσης τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που υπογράφουμε την ανοιχτή επιστολή, συν φυσικά οι οικογένειές μας», όπως αναφέρουν.
  • Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει την επέκταση των αναστολών εργασίας και για αυτές τις ημέρες που θα μείνουμε χωρίς εργασία, έστω αυτά το 534 ευρώ, και να πει πότε θα τα πάρουμε, είπε στην ΕΡΤ ο DJ Χρήστος Καλτσάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος