Ανάσα για μετοχές και ομόλογα μετά τις συνεχιζόμενες πιέσεις

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές, μετά την μεγάλη πίεση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν συνολικές απώλειες 7,42%.

Θετικά επέδρασαν στην αγορά οι δηλώσεις του Διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα ότι οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:00, διαμορφώνεται στις 639,24 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,09%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 643,15 μονάδες (+2,71%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,95%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,47%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-0,41%) και των Πρώτων Υλών (-0,40%).

Την ίδια ώρα, αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 17 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,438%, εμφανίζοντας αισθητή μείωση σε σχέση με το χθεσινό 4,6%.

Κατά 13 μονάδες βάσης διολισθαίνει και η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου, η οποία κυμαίνεται κάτω του 3,5% και ειδικότερα στο 3,449%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος