Τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον για το 15ετές ομόλογο (video)

Τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον για την αγορά του ελληνικού 15ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν νωρίτερα ακόμη και τα 17 δισ. ευρώ στο βιβλίο που άνοιξε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. Είναι πρώτη φορά που βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές με ομόλογο που η λήξη του ξεπερνάει το 2032, έτος που λήγουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η άντληση 2 έως 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο κοντά στο 2%, καθώς το κλίμα στις αγορές είναι ιδιαίτερα θετικό, μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch. Είναι ενδεικτικό, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε χθες στο 1,14% που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό. Οι τράπεζες-ανάδοχοι της έκδοσης είναι οις Barclays, BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανέφερε ότι η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει ταχεία πρόοδο όσον αφορά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στην εργασία και το κεφάλαιο. Σημειώνει, επίσης, την έναρξη αντιμετώπισης των ζητημάτων ποιότητας ενεργητικού του τραπεζικού τομέα, καθώς και τις προσπάθειες για νέα ώθηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Εξάλλου, στο Παρίσι μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας για συναντήσεις  με τον Γάλλο ομόλογό του, και με εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος